3 рецепта моїх улюблених пиріжків. Готую тісто і начинку для пиріжків по-різному
ТОП-3 рецепти найсмачніших домашніх пиріжків! Скористайтеся кожним з них, адже кожне з цих страв заслуговує вашої уваги!
№1 Смажені пиріжки з картоплею і печінкою
Список продуктів:
· кефір (кімнатної температури) – 500 мл;
· сметана – 2 ст. л. ;
· борошно ~ 800 р. ;
· цукор – 2 ст. л. ;
· сіль – 0,5 ч. л. ;
· сода – 1 ч. л. ;
· рослинна олія – 3 ст. л. ;
· яйце – 1 шт.
Для приготування начинки використовуємо курячу печінку. Промиваємо під водою і обсмажуємо на сковороді. Тушкуємо на великому вогні в рослинній олії і не забуваємо посолити за смаком.
Нарізаємо цибулю на невеликі півкільця і обсмажуємо його на сковороді разом з печінкою. Тушкуємо 5-7 хвилин і перемелюємо в блендері до однорідної густої консистенції.
В цей час відварюємо картоплю до повної готовності і перетворюємо на пюре за допомогою товкачика.
Змішуємо паштет з пюре – начинка готова.
Для приготування тіста змішуємо в чистій мисці борошно і цукор, сіль і рослинне масло.
Додаємо в суміш сметану і кефір. Потім додаємо соду і перемішуємо. Тісто залишаємо на 30 хвилин в теплому місці.
Перекладаємо тісто на стіл і посипаємо поверхню борошном. Ділимо на порції і розкачуємо невеликі круглі пласти. Наповнюємо кожен з них по центру начинкою і надійно скріплюємо кінці.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо по черзі підготовлені пиріжки до повного приготування.
Подаємо до столу і отримуємо задоволення! Випічка буде дуже смачною і ситною!
№2 Солодкі пиріжки з сирною начинкою
Список продуктів:
· борошно – 230 р. ;
· сир – 150 р. ;
· яйце – 1 шт. ;
· вершкове масло – 100 г;
· лимонний сік – 1 ч. л. ;
· цукор – 2 ст. л. ;
· сіль – щіпка.
Для приготування пісочного тіста змішуємо м’яке вершкове масло і борошно. Перетираємо до стану крихти.
Окремо збиваємо яйце і тільки потім перемішуємо з крихтою.
Тісто має бути крутим. Залишаємо на півгодини в холодильник.
Змішуємо сир з цукром і ваніліном. Збиваємо суміш у блендері.
Посипаємо стіл борошном і викладаємо тісто. Розкочуємо пласт і вирізаємо круглі коржі. Наповнюємо начинкою і щільно слепляем краю пиріжків.
Перекладаємо пиріжки на деко. Готуємо в духовці протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Зверху можна посипати цукровою пудрою, так пиріжки будуть ще солодший і смачніше.
№3 Смажені пиріжки з картоплею і грибами
Список продуктів:
· картопля – 350 р. (вага вже очищеного картоплі);
· борошно – 200 р. ;
· розпушувач – 1 ч. л. ;
· оливкова олія – 1 ст. л. ;
· сіль.
Нарізаємо гриби на невеликі кубики.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і перекладаємо на неї гриби. Добре смажимо до повного приготування. Обов’язково солимо за смаком.
В цей час відварюємо картоплю і приготуємо з нього пюре. Перемішуємо пюре з борошном і розпушувачем, сіллю, рослинним маслом.
Посипаємо стіл борошном і викладаємо тісто.
Формуємо пиріжки з картопляного тіста і покласти грибну начинку.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо пиріжки до повного приготування. Готуємо на середньому вогні.
Ось і все – пиріжки можна подавати до столу! Приємного апетиту!
Ще більше рецептів пиріжків з начинкою та інших страв ви знайдете у мене на каналі «Що готувати». Підписуйтесь прямо зараз на цю сторінку – тут корисний і цікавий кулінарний контент!