Найсмачніший рецепт піци гавайської
Це італійське національне блюдо придбало популярність у всьому світі. Коли колишня їжею бідняків, піца зараз вважається королевою фаст-фуду. Найбільшу любов вона завоювала в США: одні тільки американці придумали величезну кількість рецептів приготування піци – гавайські, чиказьку, нью-йоркську і т. д.
Секрет загальної любові до піци проста – її досить легко приготувати, причому не обов’язково точно слідувати рецептом – досить просто змішати в начинці улюблені інгредієнти. Принадність піци полягає ще і в безмежній можливості комбінувати продукти в начинці і отримувати все нові і нові, часом навіть несподівані, поєднання смаків.
Рецепт піци гавайської
Серед незвичайних варіантів піци числиться гавайська: жоден рецепт не викликав стільки суперечок. Класти в начинку ананаси – це наболіле питання. Люди відкрито діляться на прихильників та ненависників піци з ананасами.
Тим часом, гавайська піца – це прекрасне поєднання кислого, солодкого і солоного смаків, які підкреслюють один одного. Поєднання курки з ананасами вже вважається класичним, ну а ми пропонуємо доповнити його соусом барбекю, який змусить Вас подивитися на гавайську по-новому і зіграє на смаковому контрасті.
Вам знадобиться. Тісто для піци діаметром 32 см):
- 2 ст. борошна (бажано з твердих сортів пшениці);
- 5 гр сухих швидкодіючих дріжджів;
- 1/3 ч. л. солі;
- 2 ч. л. цукру;
- 3 ст. л. оливкової олії.
Начинка:
- ½ Копченої курячої грудки;
- 100-150 г свіжих або консервованих ананасів;
- 1 банка томатів у власному соку;
- ½ Болгарського перцю;
- 150-200 г моцарели;
- соус барбекю;
- пармезан – для прикраси;
- сіль, чорний перець, лавровий лист, базилік, орегано – за смаком.
Приготування:
- Заздалегідь закип’ятіть склянку води і дайте їй трохи охолонути. Просійте борошно через дрібне сито. Відкладіть частину борошна в бік, додайте сіль, цукор, сухі дріжджі і ретельно перемішайте.
- Влийте оливкове масло і теплу (не гарячу! ) воду в суміш. Перемішайте до однорідності і поступово вимішуйте, додаючи борошно по частинах. Коли тісто перестане липнути до рук, але залишиться м’яким і еластичним, приберіть його в тепле місце на 1 – 1,5 години.
- Подрібніть томати і уварите їх до густоти в сотейнику разом з базиліком, орегано і лавровим листом. Додайте за смаком сіль і чорний перець.
- Наріжте копчену грудку тонкими довгими скибочками, моцарелу – пластинками. Ананас очистіть і наріжте його невеликими шматочками. Болгарський перець нарубайте соломкою і швидко обсмажте на великому вогні, щоб він не дав сік.
- Піднялося тісто розкачайте колом з діаметром приблизно 32 див. Застеліть деко пергаментом і акуратно, намагаючись не розтягувати, перенесіть на нього заготовку для піци. Наколіть тісто виделкою, щоб воно не підіймалося.
- Змастіть тісто приготованим соусом. На нього послідовно викладіть гуртки моцарелли, курячу грудку, соломку болгарського перцю і скибочки ананасів. Зверху полийте начинку соусом барбекю. Присипте верх тертим пармезаном і дайте заготівлі постояти 15 хвилин. Випікайте 15-20 хвилин при температурі 200 градусів і слідкуйте за тестом, не відкриваючи дверцята.
- Прикрасьте піцу свіжим базиліком, розріжте на частини і подавайте до столу. Приємного апетиту!