Кулінарія

Найсмачніший рецепт піци гавайської

Це італійське національне блюдо придбало популярність у всьому світі. Коли колишня їжею бідняків, піца зараз вважається королевою фаст-фуду. Найбільшу любов вона завоювала в США: одні тільки американці придумали величезну кількість рецептів приготування піци – гавайські, чиказьку, нью-йоркську і т. д.

Секрет загальної любові до піци проста – її досить легко приготувати, причому не обов’язково точно слідувати рецептом – досить просто змішати в начинці улюблені інгредієнти. Принадність піци полягає ще і в безмежній можливості комбінувати продукти в начинці і отримувати все нові і нові, часом навіть несподівані, поєднання смаків.

Рецепт піци гавайської

Серед незвичайних варіантів піци числиться гавайська: жоден рецепт не викликав стільки суперечок. Класти в начинку ананаси – це наболіле питання. Люди відкрито діляться на прихильників та ненависників піци з ананасами.
Тим часом, гавайська піца – це прекрасне поєднання кислого, солодкого і солоного смаків, які підкреслюють один одного. Поєднання курки з ананасами вже вважається класичним, ну а ми пропонуємо доповнити його соусом барбекю, який змусить Вас подивитися на гавайську по-новому і зіграє на смаковому контрасті.

Вам знадобиться. Тісто для піци діаметром 32 см):

  • 2 ст. борошна (бажано з твердих сортів пшениці);
  • 5 гр сухих швидкодіючих дріжджів;
  • 1/3 ч. л. солі;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 3 ст. л. оливкової олії.

Начинка:

  • ½ Копченої курячої грудки;
  • 100-150 г свіжих або консервованих ананасів;
  • 1 банка томатів у власному соку;
  • ½ Болгарського перцю;
  • 150-200 г моцарели;
  • соус барбекю;
  • пармезан – для прикраси;
  • сіль, чорний перець, лавровий лист, базилік, орегано – за смаком.

Приготування:

  • Заздалегідь закип’ятіть склянку води і дайте їй трохи охолонути. Просійте борошно через дрібне сито. Відкладіть частину борошна в бік, додайте сіль, цукор, сухі дріжджі і ретельно перемішайте.
  • Влийте оливкове масло і теплу (не гарячу! ) воду в суміш. Перемішайте до однорідності і поступово вимішуйте, додаючи борошно по частинах. Коли тісто перестане липнути до рук, але залишиться м’яким і еластичним, приберіть його в тепле місце на 1 – 1,5 години.
  • Подрібніть томати і уварите їх до густоти в сотейнику разом з базиліком, орегано і лавровим листом. Додайте за смаком сіль і чорний перець.
  • Наріжте копчену грудку тонкими довгими скибочками, моцарелу – пластинками. Ананас очистіть і наріжте його невеликими шматочками. Болгарський перець нарубайте соломкою і швидко обсмажте на великому вогні, щоб він не дав сік.
  • Піднялося тісто розкачайте колом з діаметром приблизно 32 див. Застеліть деко пергаментом і акуратно, намагаючись не розтягувати, перенесіть на нього заготовку для піци. Наколіть тісто виделкою, щоб воно не підіймалося.
  • Змастіть тісто приготованим соусом. На нього послідовно викладіть гуртки моцарелли, курячу грудку, соломку болгарського перцю і скибочки ананасів. Зверху полийте начинку соусом барбекю. Присипте верх тертим пармезаном і дайте заготівлі постояти 15 хвилин. Випікайте 15-20 хвилин при температурі 200 градусів і слідкуйте за тестом, не відкриваючи дверцята.
  • Прикрасьте піцу свіжим базиліком, розріжте на частини і подавайте до столу. Приємного апетиту!