Кулінарія

Апетитний буряковий салат з куркою

Чи багато ви знаєте салатів з цим чудовим корисним овочем ?

Сьогодні хочу познайомити вас з незвичайним салатом з червоного овоча, але з самими звичайними складовими.

Салат дуже гармонійний і не дивлячись на свою простоту заслуговує бути на вашому не тільки повсякденного , але й святкового столу.

Адже родзинка страви не в ексклюзивності інгредієнтів , а саме в поєднанні смаків.

У кожного в холодильнику напевно знайдеться подібний набір продуктів.

Вистачить слів, приступаємо до приготування!

Інгредієнти

  • Буряк 500гр.
  • Огірки солоні 3 середніх
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Горошок консервований 1 банка
  • Куряче філе відварне 2 шт.
  • Сіль, перець за смаком
  • Кріп (невеликий пучок
  • Майонез-4-5 ст. л.
  • Сіль, цукор, оцет 9% для маринаду лука

В першу чергу поставте варити буряк або ще краще буде її запекти у фользі в духовці. Краще зробити це з вечора, щоб буряк встигла охолонути.

Цибулю нарізаємо на тонкі четвертинки. Його потрібно замаринувати

Заливаємо окропом і чекаємо хвилину, щоб пішла гіркота. Як піде неприємний запах, зливаємо через сито.

Перекладаємо в миску, додаємо 1/2ч. л. солі і 1 ч. л. цукру ( з гіркою) 1 ст. л. оцту, перемішуємо. Пробуємо на сіль-цукор і регулюємо. (На 1 цибулину мені достатньо саме такій пропорції) Залишаємо цибулю поки в сторонці.

Солоні огірочки нарізаємо невеликим кубиком.

Відкидаємо огірки в сито, щоб з них стекла рідина. Інакше вона вийде в салаті і він просто втратить свій апетитний вигляд.

Курячу грудку ріжемо на шматочки. ( Відварюю грудку з цибулею, чорним горщиком, лавровим листком і куркумою)

Зелений горошок зливаємо . Рідина в салаті ні до чого.

Промаринований цибулю віджимаємо воду і викладаємо в салатник. Всі інгредієнти об’єднуємо.

Буряк натираємо на крупній тертці. Кріп подрібнюємо.

Заправляємо майонезом і перемішуємо. Солимо, перчимо за смаком.