Апетитний буряковий салат з куркою
Чи багато ви знаєте салатів з цим чудовим корисним овочем ?
Сьогодні хочу познайомити вас з незвичайним салатом з червоного овоча, але з самими звичайними складовими.
Салат дуже гармонійний і не дивлячись на свою простоту заслуговує бути на вашому не тільки повсякденного , але й святкового столу.
Адже родзинка страви не в ексклюзивності інгредієнтів , а саме в поєднанні смаків.
У кожного в холодильнику напевно знайдеться подібний набір продуктів.
Вистачить слів, приступаємо до приготування!
Інгредієнти
- Буряк 500гр.
- Огірки солоні 3 середніх
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Горошок консервований 1 банка
- Куряче філе відварне 2 шт.
- Сіль, перець за смаком
- Кріп (невеликий пучок
- Майонез-4-5 ст. л.
- Сіль, цукор, оцет 9% для маринаду лука
В першу чергу поставте варити буряк або ще краще буде її запекти у фользі в духовці. Краще зробити це з вечора, щоб буряк встигла охолонути.
Цибулю нарізаємо на тонкі четвертинки. Його потрібно замаринувати
Заливаємо окропом і чекаємо хвилину, щоб пішла гіркота. Як піде неприємний запах, зливаємо через сито.
Перекладаємо в миску, додаємо 1/2ч. л. солі і 1 ч. л. цукру ( з гіркою) 1 ст. л. оцту, перемішуємо. Пробуємо на сіль-цукор і регулюємо. (На 1 цибулину мені достатньо саме такій пропорції) Залишаємо цибулю поки в сторонці.
Солоні огірочки нарізаємо невеликим кубиком.
Відкидаємо огірки в сито, щоб з них стекла рідина. Інакше вона вийде в салаті і він просто втратить свій апетитний вигляд.
Курячу грудку ріжемо на шматочки. ( Відварюю грудку з цибулею, чорним горщиком, лавровим листком і куркумою)
Зелений горошок зливаємо . Рідина в салаті ні до чого.
Промаринований цибулю віджимаємо воду і викладаємо в салатник. Всі інгредієнти об’єднуємо.
Буряк натираємо на крупній тертці. Кріп подрібнюємо.
Заправляємо майонезом і перемішуємо. Солимо, перчимо за смаком.